Kotva
Aktuality
Informace Tady nic není :-(
V příštích dnech vaříme
Pondělí 16.12.2019
Polévka 1:  
Zeleninový vývar s jáhly
Hlavní jídlo 1:  
Žemlovka s jablky a tvarohem
Hlavní jídlo 1 - příloha:  
---
Hlavní jídlo 2:  
Kuřecí maso po provensálsku
Hlavní jídlo 2 - příloha:  
pohanková rýže
Úterý 17.12.2019
Polévka 1:  
Italská s tarhoňou
Hlavní jídlo 1:  
Svíčková na smetaně
Hlavní jídlo 1 - příloha:  
houskové knedlíky
Hlavní jídlo 2:  
Čočka na kyselo, vařené vejce, cibulka, kyselá okurka
Hlavní jídlo 2 - příloha:  
pečivo
Středa 18.12.2019
Polévka 1:  
Hovězí vývar s fritátovými nudlemi
Hlavní jídlo 1:  
Plněné bramborové knedlíky uzeným masem
Hlavní jídlo 1 - příloha:  
dušené zelí, cibulka
Hlavní jídlo 2:  
Maminčino kuřecí stehno (slanina, játra, žampiony)
Hlavní jídlo 2 - příloha:  
těstoviny
Čtvrtek 19.12.2019
Polévka 1:  
Fazolová se šunkovou klobásou
Hlavní jídlo 1:  
Smažený holandský řízek
Hlavní jídlo 1 - příloha:  
vařené brambory
Hlavní jídlo 2:  
Bramborové placky
Hlavní jídlo 2 - příloha:  
dušený špenát

Informace pro rodiče

Ceny obědů:

děti do 10 let:     28,- Kč

děti 10 - 15 let:   31,- Kč

děti nad 15 let:   34,- Kč

Družina:

ráno otevřena od 7:00 hodin

odpoledne do 15:00

Mapa webu
A
A
A

Prostřeno

... aneb školní vaření

Na pracovním vyučování si „kuchařky a kuchaři“ z 5. a 7. ročníku naplánovali jednoduché menu a dokázali jej i pěkně připravit. Nakoupili si potřebné suroviny k přípravě jídel a kuchařské týmy mohly začít. Každý tým si vařil svou oblíbenou „dobrůtku“, např. špagety s kečupem, salámem a sýrem, tortilly plněné kuřecím masem a zeleninou.

Práce v kuchyni jim šla náramně od ruky, po chvilce se linula vůně všech dobrot po celé škole. Pak si už jen popřáli DOBROU CHUŤ a pustili se do hodování. Všichni si zasloužili 10 bodů nejen za kuchařské umění, ale hlavně za vzájemnou spolupráci a ochotu navzájem se domluvit a pomáhat si.

 

(Hana Budínová)