Kotva
Aktuality
PROCVIČOVÁNÍ UČIVA
17.3.2020

Na horní (žluté) liště je nově přidána záložka "Procvičování učiva".

MIMOŘÁDNÉ OPATŘENÍ - KORONAVIR
11.3.2020

Na základě mimořádných opatření Ministerstva zdravotnictví se zakazuje s účinností od 11. 3. 2020 osobní přítomnost žáků na základním vzdělávání ve školách a školských zařízeních podle zákona č. 561/2004 Sb. (školský zákon), ve znění pozdějších předpisů, viz č.j.: MZDR 10676/2020-1/MIM/KAN ze dne 10. 3. 2020. Po jarních prázdninách žáci zůstávají doma, škola bude uzavřená od pondělí 16. 3. 2020 až do odvolání.

Pro další informace sledujte náš web a aktuální informace v médiích. Potvrzení o ošetřovném při péči o dítě do 10 let z důvodu uzavření školy, bude rodičům vydávat škola od pondělí 16. 3. 2020 od 9.00 hod.

Mapa webu
A
A
A

Masterchef Horního Tanvaldu

Praktická výuka v hodině Českého jazyka

Jak nejlépe v hodině slohu naučit psaní pracovního postupu? Nacvičit postup prakticky. Využili jsme se žáky 6. a 9. ročníku pro výuku prostory školní kuchyňky a pustili se do vaření. Vlastně do míchání, hnětení, válení a smažení. To vše totiž musíte zvládnout při přípravě domácích langošů. Nejprve jsme připravili kvásek, zadělali těsto a nechali ho pořádně nakynout. Poté jsme kousky těsta úhledně vyváleli a dozlatova osmažili. Finální úprava záležela na každém, zda si svůj langoš dochutí česnekem, kečupem, sýrem, kořením, nebo i tatarskou omáčkou. Chcete-li si vyzkoušet recept také, připravte si kostku droždí, ? litru vlažného mléka, 30 g cukru, 1 vejce, 60 g rozehřátého tuku, 500 g hladké mouky lžičku soli a olej na smažení. Přejeme dobrou chuť!

 

(Ivana Horčičková)