Jak nejlépe v hodině slohu naučit psaní pracovního postupu? Nacvičit postup prakticky. Využili jsme se žáky 6. a 9. ročníku pro výuku prostory školní kuchyňky a pustili se do vaření. Vlastně do míchání, hnětení, válení a smažení. To vše totiž musíte zvládnout při přípravě domácích langošů. Nejprve jsme připravili kvásek, zadělali těsto a nechali ho pořádně nakynout. Poté jsme kousky těsta úhledně vyváleli a dozlatova osmažili. Finální úprava záležela na každém, zda si svůj langoš dochutí česnekem, kečupem, sýrem, kořením, nebo i tatarskou omáčkou. Chcete-li si vyzkoušet recept také, připravte si kostku droždí, ? litru vlažného mléka, 30 g cukru, 1 vejce, 60 g rozehřátého tuku, 500 g hladké mouky lžičku soli a olej na smažení. Přejeme dobrou chuť!
(Ivana Horčičková)