Nahoru

Masterchef Horního Tanvaldu

Praktická výuka v hodině Českého jazyka

Jak nejlépe v hodině slohu naučit psaní pracovního postupu? Nacvičit postup prakticky. Využili jsme se žáky 6. a 9. ročníku pro výuku prostory školní kuchyňky a pustili se do vaření. Vlastně do míchání, hnětení, válení a smažení. To vše totiž musíte zvládnout při přípravě domácích langošů. Nejprve jsme připravili kvásek, zadělali těsto a nechali ho pořádně nakynout. Poté jsme kousky těsta úhledně vyváleli a dozlatova osmažili. Finální úprava záležela na každém, zda si svůj langoš dochutí česnekem, kečupem, sýrem, kořením, nebo i tatarskou omáčkou. Chcete-li si vyzkoušet recept také, připravte si kostku droždí, ? litru vlažného mléka, 30 g cukru, 1 vejce, 60 g rozehřátého tuku, 500 g hladké mouky lžičku soli a olej na smažení. Přejeme dobrou chuť!

 

(Ivana Horčičková)

close
Tato webová stránka používá cookies
Tato webová stránka používá nezbytné technické cookies pro zajištění správné funkcionality webu. Dále může web používat cookies pro analýzu pohybu uživatelů na webu a pro reklamní účely.
Pokud tomu tak je, naleznete v nastavení níže.
Nastavení cookies
Tyto webové stránky využívají cookies pro zajištění správné funkcionality webu, pro analýzu pohybu uživatelů na webu a pro reklamní účely. Zde můžete přijmout či odmítnout některé druhy cookies, které nejsou nezbytné pro základní funkcionalitu webu. Svůj souhlas můžete kdykoliv v budoucnu odebrat či znovu udělit.
Základní technické cookies
Tyto cookies jsou nutné pro základní funkcionalitu webu. Patří sem například přihlašování uživatelů, nebo uložení informací o souhlasu s ostatními cookies.
Analytické cookies
Analytické cookies ANONYMNĚ ukládají data o pohybu na stránkách, stráveném času u jednotlivých stránek apod.
Marketingové cookies
Marketingové cookies sledují návštívené stránky uživatele a jsou využívané k cílené reklamě u služeb jako je např. Facebook, Seznam nebo Google.